• English (UK)

Een trouwgelofte oftewel “wedding vows”

In Amerika is heel gewoon om een persoonlijke trouwgelofte te schrijven.

Wat zijn precies de “wedding vows”

More

Be-Mocktails, daar vier je elke gelegenheid mee.

Be-Mocktails, zijn voor bruidsparen een briljante aanvulling op hun bruiloft.

Vaak wordt veel tijd besteed aan de alcohol lijst, maar er kan vanwege bv. religieuze of andere redenen, een bewuste keus gemaakt worden om geen alcohol te drinken. Dan zijn Be-Mocktails het perfecte classy alternatief, 100% natuurlijk, ook nog eens gezond en vegan.

Graag willen wij van Be-Mocktails ons even voorstellen. Wij zijn zussen, Conchita en Norita Daniël. We hadden behoefte aan een gezond drankje, waar je feestelijk en chique mee kan proosten. Een drankje dat glamorous maar ook vegan is. Daarom hebben wij Be-Mocktails ontwikkeld.

Be-Mocktails zijn alcoholvrije cocktails op basis van kokoswater en superfoods.

 

More

 

Een winter bruiloft is dat iets voor jou? houd jij van knusse gezelligheid dan is trouwen tijdens de wintermaanden ontzettend bijzonder.

Zie jij jezelf samen met je partner in een sprookjeslandschap in jouw bijzondere jurk met aparte bruidsboeket, in de sneeuw, met sfeervolle decoraties, schapenvacht en kussens?Denk ook aan heerlijke warme drankjes…. een bruidstaart met figuren van sneeuwvlokken, ijspegels, ijssterren,….. lekker vroeg donker zodat je het kampvuur kunt laten branden, romantische kaarsen zien

More

Vanaf 1 januari 2018:  Standaard trouwen onder huwelijkse voorwaarden

Tot nu toe trouwde je automatisch in gemeenschap van goederen. Je deelde alle bezittingen en schulden gezamenlijk. Vanaf 1 januari 2018 trouw je automatisch onder huwelijkse voorwaarden.

Wat houdt trouwen onder huwelijkse voorwaarden in?

Het vermogen dat ieder van jullie heeft op het moment dat jullie trouwen, blijft gescheiden. Dat geldt zowel voor schulden als voor 'positief vermogen', zoals spaargeld. In de toekomst loop je dus niet meer het risico om opeens tegen schulden aan te lopen die jouw echtgenoot (genoot) vóór het huwelijk heeft gemaakt.

More

 

Een magische trouwdatum!

Zijn jullie op zoek naar een speciale datum om in het huwelijksbootje te stappen? Trouwen is een unieke stap in je leven, daarbij past een magische trouwdatum. Wisten jullie dat Willem Alexander en Maxima kozen voor een magische trouwdatum, namelijk 02-02-2002.

Wanneer je een trouwdatum uitzoekt is het leuk om rekening te houden met de symbolische betekenis van je trouwdag. Hieronder een korte uitleg over de symbolische betekenis van een reeks getallen en cijfers. Heel bijzonder maakt het getal 0, omdat het pas rond 1300 na Christus in de westerse wereld werd gebruikt. Het getal 1 zou een heilig cijfer zijn. Het werd beschouwd als het symbool van het leven, de schepping en de enige schepper God of de oer eenheid, het mannelijke, vormende beginsel, het symbool voor het goede, vriendschap en bestendigheid.

Wist je ook dat 3 voor het toppunt van volmaaktheid staat en 6 voor evenwicht en vrede? Welk getal kiezen jullie? Heel veel getallen en cijfers worden beschreven in de Bijbel, de Koran of komen uit de Griekse oudheid. Ook als je niet gelovig bent: sommige getallen komen voort uit de omloop van onze aarde en de planeten. Wij mensen beschrijven soms vanuit de natuur terug naar de getallen waardoor het lijkt alsof de getallen iets magisch hebben. Het geeft een extra verbinding met jouw partner om het juiste getal en de juiste datum te vinden.

Denk er eens over na om met een magische datum meer betekenis te geven aan jullie speciale trouwdag.

More