De opleiding tot Professioneel Weddingplanner brengt inhoudelijke vakkennis voor het organiseren van de ideale trouwdag samen met de vaardigheden die een ondernemer nodig heeft voor het runnen van een eigen bedrijf. Onze studenten worden getraind om aan de slag te gaan als zelfstandig professioneel weddingplanner.

Studenten van de Nea Weddingplannerschool leren

• de wensen en dromen van het bruidspaar te inventariseren en te realiseren;
• die leveranciers te kiezen die aansluiten bij de stijl en het budget van het bruidspaar;
• de trouwdag van bruidsparen tot in de puntjes te verzorgen;
• alle details te beschrijven in het draaiboek, zodat de huwelijksdag vlekkeloos verloopt;
• bruidsparen te ontzorgen en te laten ontspannen en genieten in de aanloop naar hun huwelijksdag;
• de perfecte bruiloft te organiseren en dit echt de mooiste dag van het bruidspaar te maken.

Curriculum

Het studieprogramma bestaat uit twee modules die de aspecten van het organiseren van ‘perfecte dagen voor bruidsparen’ en ‘het runnen van een onderneming’ behandelen. Beide takken van sport vereisen goede organisatorische vaardigheden en kennis van financiën en marketing.

Module 1:
• Wat is wedding plannen?
• Welke etiquette wanneer hanteren?
• Huwelijkswetten en procedures
• Ondernemingsplan maken
• Marketing & financiën

Module 2
• Het organiseren en coördineren van ‘de perfecte dag’
• Bruiloften en culturen
• Thema’s en styling
• Budgetteren en projecten schrijven
• Calamiteitenplannen

Afstudeerfase

Na het afronden van de theorie, volgen studenten een stage waarin zij het geleerde in de praktijk gaan toepassen. Studenten zoeken hiervoor een bruidspaar dat zij, onder begeleiding van de mentor, mogen begeleiden naar hun trouwdag en voeren tijdens de stagen een aantal opdrachten uit voor het afstudeerproject.
De opleiding tot professioneel weddingplanner wordt afgesloten met een theoretisch examen van 30 meerkeuzevragen en 10 open vragen over de lesstof van modules 1 en 2.
Een student slaagt wanneer alle onderdelen met goed gevolg zijn afgelegd.