Menu

Opleiding weddingplanner

De opleiding tot Professioneel Weddingplanner van Nea Weddingplannerschool brengt inhoudelijke vakkennis voor het organiseren van de ideale trouwdag samen met de vaardigheden die een ondernemer nodig heeft voor het runnen van een eigen bedrijf. Onze studenten worden getraind om aan de slag te gaan als zelfstandig professioneel weddingplanner.

Vrijblijvend contact opnemen

Studenten van de Nea Weddingplannerschool leren

  • De wensen en dromen van het bruidspaar te inventariseren en te realiseren;
  • Die leveranciers te kiezen die aansluiten bij de stijl en het budget van het bruidspaar;
  • De trouwdag van bruidsparen tot in de puntjes te verzorgen;
  • Alle details te beschrijven in het draaiboek, zodat de huwelijksdag vlekkeloos verloopt;
  • Bruidsparen te ontzorgen en te laten ontspannen en genieten in de aanloop naar hun huwelijksdag;
  • De perfecte bruiloft te organiseren en dit echt de mooiste dag van het bruidspaar te maken.

Afstudeerfase professioneel weddingplanner

Na het afronden van de theorie, volgen studenten een stage waarin zij het geleerde in de praktijk gaan toepassen. Studenten zoeken hiervoor een bruidspaar dat zij, onder begeleiding van de mentor, mogen begeleiden naar hun trouwdag en voeren tijdens de stage een aantal opdrachten uit voor het afstudeerproject. 

De opleiding tot professioneel weddingplanner wordt afgesloten met een theoretisch examen van 30 meerkeuzevragen en 10 open vragen over de lesstof van boek 1 en 2. 

Een student slaagt wanneer alle onderdelen met goed gevolg zijn afgelegd.

Erkend

Als erkend onderwijsinstelling staan wij ingeschreven in het CRKBO (centraal register kort beroepsonderwijs). Dit register betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor kort beroepsonderwijs. Opleidingen, seminars, workshops zijn vrijgesteld van btw.

Cursus weddingplanner

Liever een cursus tot weddingplanner willen volgen? Dan is de workshop Wedding Styling & Event Styling misschien wel iets voor jou. Tijdens deze workshop leer je alles over vormgeving, materiaal en decoratie om er tijdens een bruiloft voor te zorgen dat het bruidspaar of het evenement geheel tot hun recht komen! Je krijgt tijdens de workshop theoretische en praktische kennis hoe het stijlen van een bruiloft of evenement het beste kan. Er is voldoende individuele aandacht, aangezien we de groepen klein houden (maximaal 6 personen). Er is een weddingplanner cursus voor beginners en gevorderden.  

Open dag weddingplanner opleiding 

Om de sfeer te proeven en meer over de vakopleiding tot weddingplanner te weten te komen, heten wij je van harte welkom op een van onze open dagen. Je krijgt antwoorden op vragen zoals wat het beroep weddingplanner inhoudt, wat het salaris is van een weddingplanner en hoe je je eigen bedrijf start. De open dag biedt ruimte aan maximaal zes personen. Wees er dus op tijd bij om een plekje te reserveren. 

Seminars volgen

Wil je geen weddingplanner cursus volgen, maar heb je wel interesse in het beginnen van je eigen bedrijf? Ook dan staan wij graag voor je klaar met een van onze seminars. Je kunt samen met ons een ondernemingsplan schrijven om concreet te maken hoe jij je eigen bedrijf wilt starten. Om je eigen bedrijf in de kijker te spelen is het zeer belangrijk om gebruik te maken van marketing. Tijdens het seminar “Basis Marketing” leren wij je een social media strategie op te stellen en in te richten voor jouw bedrijf. Tijdens het seminar “Succesvol Ondernemen” gaan we verder in op het opstellen van een duidelijke markt strategie waarin we samen de mogelijkheden ontdekken voor jouw bedrijf. Je ziet het: we hebben voor ieder wat wils! Meld je direct online aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Vrijblijvend contact opnemen